Thursday, April 19, 2007

θάνατος αλβανού κρατουμένου σε κελί του Α.Τ. Ιλίου

(((((o)))))



"Αλήτες! Εσείς τον φάγατε..." κραύγαζε μέχρι πριν λίγο προς τους μπάτσους που φρουρούσαν το Α.Τ. Ιλίου, συγγενής 19χρονου αλβανού κατοίκου του Ιλίου που βρέθηκε νεκρός μέσα σε κελί του τοπικού αστυνομικού τμήματος, στον Άγιο Φανούριο.
Μέσα σους οδυρμούς και τις κατάρες των συγγενών του, κάποια παλικάρια των οπκε είχαν το θράσος να συνοδεύουν τη νεκροφόρα, πίνοντας επιδεικτικά το φραπόγαλό τους στα μάτια των συγγενών που ορύονταν.

Σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες από γείτονες που βρέθηκαν στο Α.Τ. Ιλίου αλλά και από τους συγγενείς, το περιστατικό έχει ως εξής:
19 χρονος αλβανός ο οποίος ζει χρόνια στο Ίλιον (αυτός και η οικογένειά του), βρέθηκε στα κρατητήρια του Α.Τ. Ιλίου από το μεσημέρι της Κυριακής 15 Απρίλη κατηγορούμενος (όπως λένε οι μπάτσοι) για κάποια μικροκλοπή. Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, βρέθηκε (σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές των μπάτσων στους περίοικους και στους συγγενείς) κρεμασμένος μέσα στο κελί του. Οι αρχικές περιγραφές των μπάτσων κάναν λόγο για ζώνη η οποία χρησιμοποίησε ο 19χρονος για να κρεμαστεί, στη συνέχεια λέγανε για σχοινί το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να αυτοκτονήσει και τελικά στη μητέρα του είπανε για "σκληρό λάστιχο από καζανάκι" το οποίο χρησιμοποίησε και κρεμάστηκε. Η μητέρα του, η οποία ήταν και η μοναδική στην οποία επετράπηκε η είσοδος στο Α.Τ., έκανε λόγο για κελί το οποίο έχει 3 μέτρα ύψος και στο οποίο δεν υπάρχουν καρέκλες ή άλλα αντικείμενα στα οποία θα μπορούσε να πατήσει για να κρεμαστεί. Επίσης η μητέρα του ανέφερε ότι δεν είδε κάποιο σταθερό σημείο στο ταβάνι στο οποίο θα μπορούσε να κρεμάσει οτιδήποτε ο γιός της. Κάποιοι γείτονες ανέφεραν ότι τον 19χρονο τον έχουν ξαναπροσαγάγει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο τμήμα και έχουν επιχειρήσει να τον κατηγορήσουν για παρόμοιες υποθέσεις....

Από τις 12 το βράδυ της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Ιλίου μαζεύτηκαν συγγενείς του 19χρονου, δημοσιογράφοι και δεκάδες μπάστοι διαφόρων σωμάτων. Κάποιοι από τους συγγενείς κινήθηκαν απειλητικά προς τους μπάτσους που βρίσκονταν εκεί, κάποιοι άλλοι συγγενείς τους συγκράτησαν, ενώ οι κατάρες προς την αστυνομία δεν σταμάταγαν. Το κλίμα ήταν φορτισμένο ως τις τρεις τα ξημερώματα, όταν και η νεκροφόρα η οποία κατέφθασε λίγο νωρίτερα, αναχώρησε με τον νεκρό 19χρονο αλβανό.



(Οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν μέσα σε καθεστώς έντονης φόρτισης από συγγενείς του 19χρονου και περίοικους που βρέθηκαν έξω από το Α..Τ. Ιλίου, συνεπώς η αναδημοσίευσή τους γίνεται με κάθε επιφύλαξη. Από εκεί και πέρα ας μην περιμένουμε να μάθουμε την πραγματικότητα μέσα από τα media και τους διαφόρους εκπροσώπους των αρχών.)




πηγή Indymedia Athens

2 comments:

Anonymous said...

Παντως αυτός ο Αλβανός δεν πρόκειτε να ξανακλκέψει...

ANGO said...

ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ