Wednesday, March 21, 2007

Φασισμός Πολύδωρα - Πάγκαλου


Λάθος, μεγάλο λάθος κάνουν όσοι νομίζουν ότι μόνο η ΝΔ συμπεριλαμβάνει ακροδεξιά, φασίζουσα πτέρυγα στους κόλπους της. Ο επανειλημμένα υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος απέδειξε περίτρανα αυτή την εβδομάδα ότι φασίζουσα πτέρυγα υπάρχει και μέσα στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και μάλιστα πτέρυγα όχι περιθωριακή, αλλά εκπροσωπούμενη από ένα εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Η φασίζουσα πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ είναι μάλιστα σαφώς πιο επικίνδυνη από εκείνη της ΝΔ, αφού ο Θ. Πάγκαλος ουσιαστικά ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς να ...τεθεί εκτός νόμου η Αριστερά!!!
Ας μην κρυβόμαστε, αυτό σημαίνει ο ισχυρισμός του ότι «οι δύο σχηματισμοί της άκρας Αριστεράς στο κοινοβούλιο, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ ... δεν έχουν πλήρως αποδεχθεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία»! Το χειρότερο όμως είναι πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ναι μεν έκανε κάποιες κινήσεις έμμεσης διαφοροποίησης, αλλά όχι μόνο δεν διέγραψε τον Πάγκαλο για τις φασίζουσες θέσεις του, αλλά τον έστειλε κι από πάνω να ...εκπροσωπήσει επίσημα ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο της σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ στην Κύπρο! Έκανε έτσι έξαλλους τους κύπριους σοσιαλιστές που τον Πάγκαλο δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό εξαιτίας της κατάπτυστης στάσης του υπέρ του σχεδίου Ανάν, όπου έβριζε τους Κύπριους που δεν συμφωνούσαν με αυτό και αντιστέκονταν στο ξεπούλημα της πατρίδας τους! Δεν πρόκειται επομένως για ένα ακόμη απαράδεκτο πολιτικό ατόπημα του ανθρώπου που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους και ο οποίος την Τρίτη απέσπασε τα δημόσια συγχαρητήρια του ακροδεξιού «γιαποτσόγλανου» βουλευτή της ΝΔ που εμφανίζεται διαρκώς σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Η στάση του Γ. Παπανδρέου «βρωμάει» και όλα δείχνουν ότι το φασιστικό παραλήρημα του Θ. Πάγκαλου όχι μόνο έχει την ανοχή και ίσως τις έμμεσες ευλογίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αλλά φαίνεται πως εντάσσεται και σε ευρύτερο σκοτεινό πολιτικό σχέδιο, το οποίο υπηρετούν και κάποιοι κύκλοι της ΝΔ και των σωμάτων ασφαλείας, μαζί με τις μαριονέτες τους.
Η εξαφάνιση όμως από το πολιτικό προσκήνιο του Β. Βενιζέλου, ο οποίος -έστω καιροσκοπικά- «έκλεινε το μάτι» στο κίνημα και η αντικατάστασή του από την ορμητική εισβολή του Θ. Πάγκαλου με τις φασίζουσες απόψεις και μάλιστα με ορολογία εντελώς ξένη προς την ελληνική νοοτροπία υποδηλώνει πολλά γι' αυτούς που κινούν τα νήματα αυτών των σχεδίων. Σε αυτήν ακριβώς την πολιτική συγκυρία, η απόπειρα του Ν. Κωνσταντόπουλου να υπονομεύσει ακριβώς τούτη τη στιγμή τον Αλ. Αλαβάνο με κάποιες δήθεν θέσεις για την κρίση στην παιδεία, προκάλεσε πολύ σοβαρό προβληματισμό ως προς τους πραγματικούς στόχους που επιδιώκει ο τέως αρχηγός του ΣΥΝ. Πολύ παράδοξο φαίνεται, την ώρα που η κυβέρνηση της Δεξιάς προωθεί καθεστώς αστυνομοκρατίας και δέρνει τον κόσμο και ο Πάγκαλος βρίσκεται σε αντικομμουνιστικό και αντιαριστερό ντελίριο ενώ ο Αλ. Αλαβάνος δέχεται λυσσαλέα επίθεση από τη ΝΔ, τα ΜΜΕ και τα «παγκαλοειδή», ο Ν. Κωνσταντόπουλος να θυμάται τις διαφορές του με τον πρόεδρο του ΣΥΝ και να του σκάβει το λάκκο!
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Το φασισταριό της ΝΔ έχει κυριολεκτικά «ξεσαλώσει». Οι δηλώσεις του Β. Πολύδωρα περί «αντάρτικου πόλεων» μπορεί να φαίνονται γελοίες, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν πολύ μεγάλο κίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες, καθώς αποσκοπούν στην προετοιμασία του εδάφους για τη λήψη περισσότερων μέτρων στραγγαλισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η ασύδοτη ρίψη χημικών μέσα στο χώρο των δικαστηρίων εναντίον των γονέων που προσπαθούσαν να μπουν στην αίθουσα όπου θα δικάζονταν τα παιδιά τους και όπου όλος ο χώρος είχε καταληφθεί από αστυνομικούς με πολιτικά σε διατεταγμένη υπηρεσία -όπως γινόταν επί χούντας ή στα έκτακτα στρατοδικεία τον καιρό του εμφυλίου πολέμου- αποτελεί νέο βήμα στην πλήρη υπαγωγή της δικαιοσύνης σε αστυνομοκρατικό καθεστώς. Όργιο ακροδεξιών κηρυγμάτων και μέσα στη Βουλή από τους αποχαλινωμένους βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον ίδιο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματός τους Κώστα Τασούλα: «Η απειλή να χαρακτηριστείς ότι εκστομίζεις χουντικές απόψεις δεν πτοεί πλέον κανέναν. Δεν με νοιάζει να λέτε ότι έχω τέτοιες απόψεις!» διακήρυξε το νεοδημοκρατικό φασιστοειδές και συνέχισε: «Χούντα είναι αυτοί που έχουν διαλύσει τα πανεπιστήμια, χούντα είναι αυτοί που κρύβονται μέσα στο καταχρηστικό άσυλο». «Αυτοί που φορούν κουκούλες, δεν έχουν ανθρώπινη υπόσταση(!)» δήλωσε και ο προεδρεύων εκείνης της συνεδρίασης της Βουλής Γιώργος Σούρλας - γόνος της «επιφανούς» οικογενείας των αιμοσταγών σφαγέων της Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου!
Η Δεξιά έχει πάθει μεγάλη ζημιά από τη συντριπτική ήττα που υπέστη από το φοιτητικό κίνημα, την ώρα που είχε στο πλευρό της τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τα ΜΜΕ. Δεν μπορεί να συγκρατηθεί και αποκαλύπτει τις ακροδεξιές τάσεις που ανέκαθεν υπήρχαν στο εσωτερικό της. Αυτό όμως, όσο κι αν την κάνει αποκρουστική, δεν την κάνει λιγότερο επικίνδυνη. Η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση για την απόκρουση της φασίζουσας κυβερνητικής διολίσθησης αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

No comments: