Thursday, February 22, 2007

Το αστυνομικό κράτος της ΝΔ


H πρωτοφανής ανακοίνωση, την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με την οποία γινόταν στοχοποίηση της ΕΑΑΚ, της ΠΟΣΔΕΠ και προσωπικά του προέδρου της Λάζαρου Απέκη ως εκ προοιμίου υπευθύνων για προβλεπόμενα (!) επεισόδια, σηματοδοτεί μια νέα εποχή προσπάθειας επιβολής ενός αστυνομικού κράτους της Δεξιάς του 21ου αιώνα. «Έχουν εντοπισθεί δεκατρία λεωφορεία σε διάφορα εθνικά οδικά δίκτυα και αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες παραβατικές συμπεριφορές επιβαινόντων διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και άτομα των ΕΑΑΚ και του αντιεξουσιαστικού - αναρχικού χώρου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην παραπάνω ανακοίνωση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η ΕΛΑΣ δηλαδή, η οποία «αδυνατεί» να συλλάβει κουκουλοφόρους όταν καίνε, εμφανίζεται όχι μόνο να γνωρίζει την ταυτότητα των ατόμων του αναρχικού χώρου, αλλά και να τους παρακολουθεί στενά ώστε να γνωρίζει αν επιβιβάστηκαν ή όχι σε λεωφορεία για να πάνε σε συλλαλητήρια! Πλήρης λειτουργία δηλαδή του μυστικά ανασυγκροτηθέντος «Σπουδαστικού» της Ασφάλειας! Έπειτα, από πού κι ως πού επιτρέπεται η παρακολούθηση των μετακινήσεων ενός ατόμου με μοναδικό επιχείρημα ότι εμφορείται από αναρχικές ιδέες; Άλλο κεφάλαιο, φυσικά, η επιδίωξη «πολιτικού τσουβαλιάσματος» της ΕΑΑΚ με τους αναρχικούς, με προφανή στόχο να αρχίσει η κυβέρνηση Καραμανλή τις συλλήψεις αριστερών, όταν οι προβοκάτορες της Ασφάλειας προκαλέσουν επεισόδια. Πρόθεση που αποκαλύφθηκε και από το δελτίο ειδήσεων του Άλτερ στις 3 μ.μ. της Παρασκευής, όπου η συντάκτρια ανέφερε πως ο αττικάρχης της ΕΛΑΣ είπε ότι «ενημέρωσα τις δυνάμεις (των ΜΑΤ) για τους κυρίους Δρίτσα και Γράψα (σ.σ. στελέχη της ΕΑΑΚ), εφόσον δώσουν εντολή να επιτεθούν με μολότοφ στον φραγμό, να συλληφθούν»! Σε απλά ελληνικά δηλαδή ο αττικάρχης διέταξε τη σύλληψη των στελεχών της ΕΑΑΚ με την πρώτη μολότοφ που θα ρίξουν οι προβοκάτορες της Ασφάλειας ή οποιοσδήποτε άλλος! Είναι προφανές πως το ΝΑΡ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΕΑΑΚ βρίσκονται άμεσα πλέον στο στόχαστρο της κυβέρνησης της Δεξιάς και πρέπει να ληφθούν κατεπειγόντως τα πολιτικά μέτρα αντιμετώπισης αυτής της απειλής. Είναι εξόφθαλμη επίσης η προσπάθεια κατατρομοκράτησης των πολιτικών δυνάμεων, των συνδικαλιστικών φορέων και των προσώπων που πρωτοστατούν στο κίνημα αντίστασης στο χώρο της εκπαίδευσης, ωθώντας τεχνηέντως διαφόρους να υποβάλλουν αγωγές εναντίον των συνδικαλιστών για ζημιές που γίνονται κατά τη διάρκεια επεισοδίων! «Μετά τις ζαρντινιέρες, τους κουκουλοφόρους, τους βιασμούς και τα ναρκωτικά, τι άλλο να περιμένουμε;» αναρωτήθηκε ο Λ. Απέκης.

Τίποτα δεν πρέπει να περιμένουμε! Ο κίνδυνος είναι άμεσος και απαιτείται η κινητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της απειλής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού της κυβέρνησης της Δεξιάς. «Αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους να μου δημιουργήσουν σκηνικό αίματος, πρέπει να ξέρουν ότι θα κατέβω και θα τους πλακώσω με τα ίδια μου τα χέρια» δήλωσε μετά από όλα αυτά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας. «Κυβέρνηση με πηλίκιο - Νέο πλήγμα κατά της δημοκρατίας» ήταν οι χθεσινοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι της Αυγής. «Όλα έχουν τα πολιτικά τους όρια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος. «Η προκλητική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ δείχνει την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, για την οποία η κυβέρνηση έχει την ευθύνη» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης «επιτίθεται εναντίον κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων με συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, την ώρα που στους κόλπους του υπουργείου του αναπτύσσονται λογικές αστυνομικού κράτους με παρακρατική υφή» κατήγγειλε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου. Όντως έτσι είναι. Η προκλητική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η οποία στόχο είχε να γνωστοποιήσει σε όλους ότι παρακολουθούνται με βάση τα φρονήματά τους, ότι υφίσταται και σήμερα υπηρεσία της Ασφάλειας που παρακολουθεί τους σπουδαστές και τους καθηγητές στα πανεπιστήμια, οδηγεί αναπότρεπτα στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση Καραμανλή έχει απόλυτη ανάγκη ανασύστασης και του παρακράτους προκειμένου να λειτουργήσει το αστυνομικό της κράτος. Προβοκάτορες, χαφιέδες, αδίστακτοι μπράβοι αποτελούν απαραίτητα στοιχεία κάθε είδους παρακράτους οποιασδήποτε εποχής, άρα και της σημερινής.

Δεν είναι όμως ώρα για πολλές συζητήσεις. Οι προθέσεις του κράτους της Δεξιάς έχουν γίνει σαφείς. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο εκκολαπτόμενο αστυνομικό κράτος της ΝΔ να δολοφονήσει κι άλλον Τεμπονέρα, όπως έκανε επί Μητσοτάκη, την αμέσως προηγούμενη φορά που είχε την εξουσία. Ούτε να δολοφονήσει κι άλλον Κουμή και Κανελλοπούλου, όπως είχε κάνει το 1980, λίγο πριν παραδώσει την εξουσία για πρώτη ουσιαστικά φορά μετά τον εμφύλιο (με εξαίρεση το αμφιλεγόμενο σύντομο διάλειμμα των λίγων μηνών του 1964-65). Είναι ώρα δράσης. Απαιτείται αποφασιστική αντίσταση για να αποτραπούν τα χειρότερα πριν είναι αργά.

No comments: