Friday, February 16, 2007

Στοχοποίηση αγωνιστών από το αστυνομικό κράτος της Δεξιάς

Καταρρέει πλήρως το οικοδόμημα της αντιδραστικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου, κάτω από τον άμεσο κίνδυνο να καταρρεύσουν οι ίδιοι, μέσω ανακοίνωσης του εκπροσώπου τους Π. Ευθυμίου την Παρασκευή, δηλώνουν ότι αποσύρονται ακόμη και από την επόμενη αναθεωρητική Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι τόσο το άρθρο 16, όσο και όλα τα άλλα άρθρα δεν πρόκειται να αλλάξουν τα επόμενα οχτώ χρόνια. Μετά την απόρριψη του Ευρωσυντάγματος από τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας, άλλο ένα φιλόδοξο σχέδιο του κεφαλαίου μετατρέπεται σε άταφο νεκρό. Η σημασία της ανατροπής της προσπάθειας για την αναθεώρηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη στη χώρα μας διότι πραγματοποιήθηκε από το πεζοδρόμιο και όχι από τις κάλπες. Πρόκειται για μεγάλη νίκη των αγώνων των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, των εργαζόμενων που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους και θα δυσκολέψει την επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Καμία επανάπαυση δεν πρέπει να υπάρξει. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει άμεσα να περάσει τον αντιεκπαιδευτικό νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ για να κάμψει το μαχόμενο κίνημα. Μέρος της επιχείρησης για την κάμψη του φρονήματος και τη νεοφασιστική καταστολή του κινήματος αποτελεί η συνεννοημένη με τον Καραμανλή και κατ' εντολήν του Πολύδωρα, στοχοποίηση πρωτοπόρων αγωνιστών, μέσω της ανακοίνωσης της ΓΑΔΑ και της συνέντευξης του Αττικάρχη. Στοχοποιούν τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ και στέλεχος του Συνασπισμού Λ. Απέκη, καθώς και τους φοιτητές Σπ. Δρίτσα και Δ. Γράψα, μέλη της ΕΑΑΚ και στελέχη της Αριστερής Ανασύνθεσης και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση του ΝΑΡ αντίστοιχα, για την ανατρεπτική πολιτική τους πρακτική. Πέρα από την αναβίωση του «Σπουδαστικού» της Ασφάλειας, η κυβέρνηση ανοίγει το γνωστό δρόμο της ΝΔ για τη δράση του κρατικού «παρακράτους». Δεν πρόκειται για αναβίωση του παρελθόντος, τονίζει το ΝΑΡ, αλλά για την αντιδραστική ουσία της μεταλλαγμένης αστικής δημοκρατίας.
Ολόκληρο το μαζικό κίνημα, οι αγωνιστικοί μαζικοί φορείς, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση, να υπερασπίσουν τους αγωνιστές, να καταδικάσουν την επίθεση. Απαιτείται αποφασιστικό μέτωπο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών της εποχής μας!

No comments: