Wednesday, February 27, 2008

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS


Άλλο ένα νομοθετικό πλαίσιο ετοιμάζεται με πρόσχημα όπως πάντα την προστασία των πολιτών.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο τα blogs και η δικτυακή τους κοινότητα.

Αλήθεια για ποιους πολίτες κόπτεστε τόσο πολύ ώστε να τους προστατέψετε από αυτά τα κακόβουλα blogs;

Μήπως αυτοί οι πολίτες, είναι διάφοροι αλήτες ρουφιανοι «δημοσιογράφοι», σιχαμεροί «πολιτικοί» και επιχειρηματίες που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες των εργαζομένων;

Σύμφωνα με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο :

· Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

· Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.

· Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

· Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.

Το κυνήγι των «μαγισσών» μόλις άρχισε κατά των ελληνικών blogs και της δικτυακής τους κοινότητας

Όταν οι πραγματικές μάγισσες αυτού του τόπου αρθρογραφώντας και φωνασκώντας κατά των blogs κάθονται και παρακολουθούν αυτό το κυνηγητό που ξεκίνησαν οι ίδιοι μέσα από μηνήσεις κατηγορώντας ένα blog για αυτό που όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων ξέρουν οι ίδιοι να κάνουν πάρα πολύ καλά.

Και όχι, μην τολμήσετε «κύριοι» να μιλήσετε για συκοφαντία ούτε για εκβιασμό.

Την αλήθεια λέμε, ότι κάνατε αυτό που κατηγορείτε ένα blog ότι έκανε και φυσικά δεν θέλουμε τα λεφτά σας.

2 comments:

arkandos said...

Βρήκαν αφορμή τώρα και θέλουν να περιορίσουν την ελευθερία και στους bloggers

Anonymous said...

Γεια σας εκεί. Βρήκα το web site σας μέσω του Google, ενώ ψάχνει για ένα παρόμοιο θέμα, το web site σας πήρε εδώ επάνω. Φαίνεται καλό. Έχω σελιδοδείκτες αυτό στους σελιδοδείκτες Google μου να επανέλθω αργότερα.